Paris-guiden: Rea och bästa kaffet!

10 Belles café

Nu i början av Januari åker många mode-intresserade till Paris för att shoppa loss på den årliga Rean – Soldes. Från andra veckan i januari och några veckor framåt (vanligen t.om. första veckan i februari) är alla franska märkesbutiker (och vanliga butiker med så klart) fyllda med fantastiska rabatter, vanligen mellan 40-70% rea.

Men det vi alla behöver mellan rea-shoppingen är några minuter att sitta ner tillsammans med en riktigt god cappuccino eller bryggkaffe. Alla som letat vet att detta är betydlig svårare att hitta i Paris än snygga reaplagg. Kaffe som beställs på en traditionell bistrot är alltid alldeles för varm och bryggt helt utan kärlek. Men var lugn det finns en räddning.

Under de senaste åren har ett riktigt bra caféer öppnat i Paris. Snygga hipsters gör kaffe som du är van vid – om inte bättre. Vårt favoritställe heter 10 belles och ligger på 10 Rue de la Grange aux Belles i Paris 10:e distrikt.

Men det finns en 8-10 andra ställen också. Dena fina bloggen Good Coffee in Paris, har gjort det till sitt mål att leta upp och testa de nya caféerna.

Tyvärr ligger inte något av de caféer vi känner till i de stora shoppingområdena men tro oss de är väl värda en omväg. Gör det till en liten utflykt och passa på att titta på underbart fina Canal Saint-Martin samtidigt.


Visa större karta

Bli först med att ge din kommentar på inlägget!

Follow on Bloglovin